SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Okresní kolo Plamen a dorostu úspěšně za námi

Okresní kolo Plamen a dorostu úspěšně za námi

O víkendu 19. a 20. května se ve Velkých Opatovicích konalo jarní kolo hry Plamen a dorostu, kde náš sbor nemohl chybět. V sobotu jsme se vydali do Opatovic se staršími žáky. Po nástupu jsme se rozhodli splnit si štafety a PÚ CTIF. Na útoku CTIF se žákům nedařilo a odnesli si tak hned z první disciplíny umístění až v druhé desítce. Na štafetě 4x60m se běželi současně ona pokusy družstva, bohužel se štafetě “A“ nepodařil přenos hasícího přístroje a tak spolu se štafetou “B“ zaběhli podobný čas. Štafeta 400m CTIF se už obešla bez větších chyb a čekala nás už jen závěrečná disciplína, kterou byl požární útok. Na okresním kole starší žáci mají nástřikové terče, z kterých měly naše proudařky obavy, ale nakonec se ukázalo, že obavy byly zbytečné. Útok se podařilo zaběhnout bez jakékoliv chyby a s časem pod 20 vteřin se žáci zařadili na skvělé 2. místo, odkud už je nikdo nedokázal posunout. V celkovém součtu i s podzimním kolem se žáci nakonec umístili na velmi pěkném 6. místě.

V neděli se na stejném místě konala soutěž pro dorost, kde za náš sbor běžel Michal Holek a Jirka Plíhal. Soutěžilo se v disciplinách 100 metrů s překážkami, dvojboj a nesměl chybět ani test z požární ochrany. Jako první se do bloků postavil Jirka na 100 metrů s překážkami, v prvním pokusu si zaběhl pro čas 18,97. Ve druhém pokusu se nespustila časomíra a tak se musel rozběh opakovat, Jirkovi už se čas vylepšit nepodařilo, i přesto mu čas stačil na 2. místo v disciplíně. Na dvojboji se první pokus Jirkovi nezadařil a druhý jištěný pokus mu přinesl znovu 2. místo. Test bez chyby a součet ze všech disciplín nakonec znamenal v konečném pořadí 2. místo a tak postup na krajské kolo, které se letos koná v Brně. Pro Michala to byla premiéra na okresním kole. Jeho první disciplínou byla také stovka, kde se mu jak v prvním, tak druhém pokusu dařilo a zaběhl si “osobák“. Na dvojboji se Michalovi lépe dařilo v prvním pokusu, kde si přenos hasicího přistroje pojistil, ve druhém se již přes pád hasícího přístroje nepodařilo čas vylepšit. Test se Michalovi podařilo taktéž napsat bez chyby. To vše znamenalo v součtu krásné 5. místo a nutno dodat, že Michal se nezúčastnil podzimního kola.

(Jiří Plíhal)

FOTOGALERIE ŽÁCI

FOTOGALERIE DOROST

 

One comment

  1. Všem našim závodníků patří obrovské poděkování za jejich výkony a snahu dosáhnout kvalitních výsledků. Vedoucím za vzornou přípravu družstva a v neposlední řadě také gratulace Jirkovi Plíhalovi za postup do Krajského kola, kde mu budeme držet pěsti k postupu na MČR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange