SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Při okrskovém kole ve Vavřinci se vedlo veteránům

Při okrskovém kole ve Vavřinci se vedlo veteránům

V sobotu 26. května 2018 se ve sportovním areálu ve Vavřinci konalo I. kolo požárního sportu okrsku Sloup. Zastoupení jsme letos měli hned ve dvou kategoriích a to muži do 35-ti let a po roční odmlce i muže nad 35 roků. Ženy se nám ani v letošním roce nepodařilo sestavit a bereme to jako výzvu do roku příštího.

Na závody jsme se po zimě začali připravovat od začátku dubna a na závody jsme jeli připraveni. Po celou dobu závodů přálo počasí, což zvyšovalo sebevědomí a šance na pěkná umístění. Po nástupu a poradě velitelů družstev se na startovní čáru požárního útoku postavila nejprve družstva veteránů, tedy mužů na 35 roků. Naši ostřílení borci nastoupili se startovním číslem 4. Po přípravě základny se postavili na startovní čáru a po následném výstřelu bez větších komplikací dokončili požární útok s časem 28,21s. Toto byl zatím druhý průběžný čas hned za družstvem Vavřince B. Tento pěkný výsledek si naši veteráni udrželi a nakonec se postavili na stupně vítězů s pohárem za skvělé druhé místo.

Když byla chvilka volného času před požárním útokem, šli si muži do 35-ti let splnit druhou z disciplín a to štafetu 4x100m. Zde jsme postavili silnou štafetu sestavenou z našich stovkařů. Vše jsme vsadili na jeden pokus, který se nám zkomplikoval chybou pořadatele a to tím, že vhodně nezajistil hadici na přenosném hasicím přístroji, za kterou náš závodník PHP přenášel. Toto zdržení nás mohlo stát cenná umístění. Naštěstí náš čas už nikdo jiný nepřekonal a ze štafety jsme odcházeli s prvním místem.

Toto bylo příjemné naladění před požárním útokem, který čekal naše mladší muže o chvíli později. Příprava na základně proběhla bez potíží a závodníci se postavili na startovní čáru. Po odstartování vše běželo, tak jak jsme měli natrénováno, ale nakonec náš pokus předčasně ukončila prasknutá hadice na dopravním vedení. Kvůli tomu se již nepodařilo nastříkat do druhého terče a pokus našich mužů byl hodnocen jako neplatný.

I přes tento problém s hadicí jsme skončili na pěkném 4. místě z devíti závodních družstev mužů do 35-ti let. Věříme, že si naši muži udrží nadšení a v dalších závodech nejen v postupových kolech se porvou o stupně vítězů.

FOTOGALERIE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange