SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA - Jihomoravský kraj - Okres Blansko
 
Okresní kolo hry Plamen a soutěže dorostu ve Velkých Opatovicích

Okresní kolo hry Plamen a soutěže dorostu ve Velkých Opatovicích

Sobota 7.10.2017 patřila mladým hasičům a podzimnímu kolu hry Plamen a soutěži dorostu, které proběhli ve Velkých Opatovicích v areálu za letním kinem. Závodu se zúčastnila hlídka mladších a starších žáků, přípravka a dorostenci Jiří Plíhal, Jonáš Horník a Aneta Tichá. Závod se stejně jako okrskový závod skládal z disciplíny Závod požárnické všestrannosti (ZPV) a Štafety požárních dvojic. Naše hlídky byly registrovány se startovními čísly 29 starší žáci a 37 mladší žáci. Celkem se závodu zúčastnilo 43 hlídek starších žáků, 54 hlídek mladších žáků a 11 hlídek přípravek.

Závod doprovázely občasné přeháňky a poměrně chladné počasí, ale ani to nepokazilo našim mladým hasičům dobrou náladu a elán do závodu. Ihned po ranním nástupu jsme se začali připravovat na splnění Štafety požárních dvojic. Nejprve nastoupila hlídka mladších žáků, která štafetu zaběhla bez trestných bodů, ale s malým zdržením na hydrantu s časem 92,25s na celkovém 13. místě. Následoval pokus hlídky starších, která předvedla jeden z nejlepších výsledků v letošním roce s časem 61,56s se umístila na celkovém 3. místě. Rozhodčí nejprve sporně hlídku penalizoval za dotek mety, ale po dvou kolech protestů, bylo hlavním rozhodčím rozhodnuto ve prospěch sportu a hlídce byly trestné sekundy odebrány a platil tedy původní čistý čas bez trestných bodů.

Po chvilce čekal hlídku starších start ZPV. Hlídka startovala ve složení Jonáš Horník, Bára Kalová, Kika Holková, Nela Toufarová a Dominik Pospíchal. Po startu nechali na střelbě stát pouze 5 špalíků, ale bohužel ještě posbírali jeden trestný bod na požární ochraně. Tuto drobnou ztrátu pak museli dohnat na běhu, což se povedlo a ZPV celkově ukončili na krásném 7. místě. Chvíli po doběhnutí hlídky starších žáků se ke startu připravovali mladší žáci. Ti nechali stát 6 špalíků a navíc ještě dva závodníci nepřekonali překážku po vodorovném laně, což hlídku stálo dalších 6 trestných bodů. Tato ztráta se už těžce doháněla a hlídka se s 12 trestnými body umístila na slušném 14. místě. Tyto velmi kvalitní výsledky budou žáci obhajovat při jarním kole hry Plamen.

V závěru žákovských kategorií se na trať vydaly hlídky přípravek. Naše hlídka startovala jako poslední tedy jedenáctá. V průběhu jejich běhu se přes Velké Opatovice přehnala již několikátá přeháňka a jejich snažení trošku narušila. I tak byl jejich výkon velmi kvalitní a mezi přípravkami se umístila na pěkném 4. (bramborovém) místě. Všechny děti byly odměněny sladkostmi a čokoládovou medailí, a tak i ti poslední odjížděli domů s úsměvem a spokojeni.

Po skončení závodu žáků a přípravek následovaly běhy dorostu. Nejprve startovala kategorie staršího dorostu, kde nás za děvčata reprezentovala Aneta Tichá a za chlapce Jiří Plíhal. Oběma se dařilo a svůj pokus ukončili bez trestných bodů. Aneta se tak umístila na 3. místě a Jirka si doběhl dokonce pro zlaté 1. místo. Střední kategorii jsme letos bohužel neobsadili, ale v mladších dorostencích nás reprezentoval Jonáš Horník, který měl bohužel smůlu, jelikož jeho běh neproběhl dle pravidel a nebyl tedy v závodu hodnocen.

Naší přípravce, žákům i dorostu patří velké poděkování za dosažené výsledky a vedoucím pak za vzornou přípravu našich družstev.

Bc. Jan Filouš (vedoucí kolektivu mladých hasičů)

Fotogalerie

Výsledky podzimního kola hry Plamen 2017/2018

One comment

  1. Antonín Filouš

    Gratuluji jménem svým a výboru SDH všem mladým hasičům k jejich umístění na Okresním kole hry Plamen a přeji úspěchy v dalších závodech. Děkuji všem vedoucím a instruktorům mládeže za jejich přístup k přípravě mladých hasičů na soutěže a za jejich celoroční činnost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Secured By miniOrange